Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

Hakkımızda

  • 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde, Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde öğrenci alımına başlayan bölümümüz; 1 Doçent, 6 doktor öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisi ile eğitim öğretime devam etmektedir.
  • Bölümümüze öğrenci kabulü; Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
  • Bölümümüz 2 öğrenci okul birincisi kontenjanı olmak üzere toplam 62 öğrenci kontenjanına sahip olmakla birlikte açıldığı eğitim öğretim yılından bu yana %100 ilk yerleştirme oranına sahiptir. İlaveten bölümümüzde 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibarıyla 222 öğrencimiz öğrenim görmektedir.
  • Bölümümüzü başarı ile tamamlayan öğrenciler Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
  • Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için asgari 240 AKTS’lik (4 yıl - 159 ulusal kredi) müfredatı, en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile azami 7 yılda, 60 işgünü zorunlu staj ile birlikte tamamlamış olmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerimiz eğitim süreleri boyunca alacakları zorunlu derslerin yanında, 47 farklı seçmeli ders içerisinden seçecekleri dersler sayesinde yazılım geliştirme, elektronik, yapay zeka, siber güvenlik gibi birçok alanda uzmanlaşabileceklerdir.
  • Programımızdan mezun olacak bilgisayar mühendisleri, gerek kamu kurum ve kuruluşlarında, gerekse hem yurt içi hemde yurt dışında; mobil, web veya masaüstü uygulama geliştirme, sistem yöneticiliği, bilgi güvenliği gibi alanlarda görev alabilecek, ayrıca kendi bilişim firmalarını kurarak ülke ekonomisinin gelişmesinde aktif rol oynayabileceklerdir.
  • Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

Bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi, kullanılması ve periyodik bakımı konularında çalışan mühendislik dalıdır.
Bilgisayar mühendisliği eğitim süresi dört yıldır. Eğitimin ilk yılında matematik, fizik, bilgisayar mühendisliğine ve programlamaya giriş gibi dersler verilmektedir. Daha sonraki yıllarda ise donanım ve yazılım ile ilgili uzmanlık derslerine geçilmektedir. Nesneye Dayalı Programlama, Web Teknolojileri, Olasılık ve İstatistik, Mantık Tasarımı, Web Programlama, Veri Yapıları,Veritabanı Yönetim Sistemleri, Veri İletişimi, Mobil Uygulama Geliştirme, Bilgisayar Ağları, Yazılım Mühendisliği bu tür derslere örnek olarak gösterilebilir. Bölümümüzde ayrıca, öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik BNesnelerin İnterneti ve Uygulamaları, Bilgisayar Grafiği, Veri Madenciliği, Bulanık Mantık ve Yapay Sinir Ağlarına Giriş, İnternet Mühendisliği, Sistem Yöneticiliği, Derin Öğrenme Ve Evrişimli Sinir Ağları, Robotik, Fiber Optik Ağlar, Siber Güvenliğe Girişe kadar değişen geniş bir yelpazade teknik seçmeli dersler sunulmaktadır.
Hayır, bilgisayar programlama hakkında bilgiye sahip olmanız gerekli değildir, ancak daha önceden edindiğiniz bilginiz varsa, ilk yıl alacağınız programlamaya giriş derslerinde faydalı olacaktır.
Öğrencilerimizin bölümümüzden mezun olabilmeleri için 60 günlük stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.
Bölüm olarak öğrencilerimize staj yerleri sağlanması konusunda kamu kurum ve kuruluşlarının yanında özel sektör ile de işbirliğine gidilecek ve belirli kontenjanlar talep edilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz kendi imkânları dâhilinde kriterlere uygun olarak staj yeri bulabileceklerdir.
Yeterli başarıyı gösteren öğrencilerimiz, Erasmus vb. programlar aracılığıyla derslerinin bazılarını yurt dışındaki üniversitelerden alabilmektedirler.

Erasmus & Farabi & Mevlana Değişim Programları

Erasmus Programı

Üniversitemiz Erasmus programını desteklemektedir. Detaylı bilgi için Tıklayınız

Farabi Programı

Üniversitemiz Farabi programını desteklemektedir. Detaylı bilgi için Tıklayınız

Mevlana Programı

Üniversitemiz Mevlana programını desteklemektedir. Detaylı bilgi için Tıklayınız

© 2022, KAEU-Bilgisayar Mühendislği
Geliştirme Ekibi : Samet Adsan, Kutluhan Azaflı, Burak Kaynar, Cemre Deniz Yıldız
Bu site bölümümüz öğrencileri tarafından geliştirilmiştir.